Wszystko pod ręką

Kto z nas, gdy gotuje, nie lubi mieć wszystkiego w zasięgu ręki? Taki komfort sprawia, że praca idzie nam szybciej, nie musimy się odrywać od przygotowywania posiłku i robimy wokół siebie zdecydowanie mniejszy bałagan.

Funkcjonalny i wygodny
Z takiego założenia wyszedł też zapewne ktoś, kto wymyślił specjalny stół do pizzy, który obecnie używany jest w wielu barach czy restauracjach. Całe mnóstwo kucharzy czy pizzerów nie wyobraża sobie bez niego swojej pracy. Jego zaletą jest to, że ma sporej wielkości blat, na którym wyrabiamy, formujemy i wałkujemy ciasto, pod nim znajdują się komory chłodnicze, gdzie zazwyczaj jest ono przechowywane. Natomiast w nadstawce znajdują się różne półprodukty, które zwykle wykorzystujemy do przygotowania pizzy. Są to pokrojone już warzywa, owoce, mięso, szynki, ryby, sery oraz wiele innych, które kładziemy na placek przed jego upieczeniem.

Im większy, tym lepiej
Chłodnicze stoły do pizzy, bo to one są najczęściej używane, są elektryczne i gwarantują utrzymywanie stałej temperatury, a elementem chłodzącym jest w tym przypadku R134a. Dzielimy je na 2 -drzwiowe lub 3-drzwiowe, co uzależnione jest od szerokości stołu. 300l-400l to standardowa pojemność komór. Dodatkowo mają one też prowadnice do półek oraz jedną półkę na każdą komorę. Są też takie modele, gdzie stół jest tak wielki, że jego nadstawka może pełnić rolę dodatkowego urządzenia o sporej pojemności. Przy zakupie wybranego modelu pamiętajmy jednak, że taki sprzęt musi mieć odpowiedni atest dopuszczający go do kontaktu z żywnością.

stół do pizzy

Pewnie bez stołu też można przygotować pyszną pizzę, ale za jaką cenę? W pizzerii liczy się przecież czas, komfort przygotowywania posiłku i przede wszystkim opinia i zdanie klientów. To przecież dla nich robi się to wszystko i oni są wyznacznikiem naszej jakości.

Artykuł powstał przy współpracy z pracownikami sklepu internetowego www.gastroprofit.pl

Artykuł z kategorii Biznes
Tagi artykułu: ,
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

dziennikarstwo obywatelskie, ciekawe artykuły, publikacje, artykuły do przedruku, presell page